top of page

Imperia Tower


lmperia Tower projesi, Moskova, Kremlin'e 2 km olan Krasnopresnenskaya Seddi'ndeki "MIBC Moskova City"de yer alan 218.000 m2 çok fonksiyonlu kuledir. 236 m yüksekliğinde, 59 katlı kule 70.000 m2 ofis alanı, 45.000 m2 apartman dairesi katları ve 30.000 m2 alanı kaplayan 5 yıldızlı otelden oluşmaktadır. Kulenin altındaki beş yeraltı katı, toplam 22.000 m2 inşaat alanına sahiptir.

Projenin kapsamın da Entegre Bina Güvenlik Sistemi, Güvenlik Alarm Sistemi, Kartlı Geçiş ve Erişim Sistemi, Kapalı Devre Kamera Sistemi ve Görüntülü Haberleşme sistemlerini kapsamaktadır. Projede uygulanan güvenlik sistemi ve Kartlı Geçiş Sistemi ortak alanlardan işletme alanlarına girişlerin kısıtlanması, CCTV sistemi ise ortak alanlar ve peri metre güvenliğini sağlamak ve görüntülü haberleşme sistemi ile de apartman dairelerinin lobisinden gelen ziyaretçilerin görüntülerinin dairelerde görüntülenmesi ve ev sahibinin onayı ile misafirin içeriye girişinin sağlanması için tasarlanmıştır. Güvenlik sistemi dahilin de kullanılan ldent Key modülleri ofislerin güvenlik sistemlerinin birbirinden bağımsız ve aynı zamanda merkezden izlenebilir olmasını sağlamıştır. Kartlı Geçiş Sistemi ile asansör sistemi birlikte çalışması sağlanarak gelen misafirin turnikelerden kartını okutmasıyla, herhangi bir asansör düğmesine basmadan otomatik olarak kendi katlarına yönlendirilecek şekilde entegre edilmiştir. Kartlı Geçiş ve güvenlik sistemleri Winmag merkezi yazılımı ile grafik ekranda görüntülenmektedir. Winmag sistemi ile EBI bina kontrol sistemi arasında OPC protokolü kullanılarak bilgi alışverişi sağlanmıştır. Bu sayede EBI ara yüz sisteminde de bilgilerin görüntülenmesi sağlanmıştır. CCTV sistemi ile Yangın Algılama Sistemi, dijital matrix kullanımı ile yangın anında yangın çıkan bölgeyi 2 adet 42" monitörde gösterecek şekilde entegre edilmiştir

Entegre Bina Güvenlik Sistem Detayı Güvenlik Alarm ve Kartlı Geçiş Sistemleri Winmag merkezi yazılımı ile grafik ekranda görüntülenmektedir. EBI bina kontrol sistemi arasında Opc protokolü kullanılarak bilgi alışverişi gerçekleştirilmektedir. Güvenlik Alarm ve Kartlı Geçiş Sistemi ekipmanları bu protokol sayesinde EBI ara yüzünde görüntülenmektedir.

Honeywell Güvenlik, Almanya tarafından üretilen 561·Mb256 Plus güvenlik sistem merkez paneli kullanılmıştır. 115 adet ofis alanının güvenliği için 115 adet ldent·key 3 akıllı giriş sistemi kullanılmıştır. işletme alanlarında SCM·300 serisi Pır detektörleri kullanılmıştır. Lobilerde SCM-300 serisi Pır detektörler ve 0etekt-1000 Cam kır detektörleri kullanılmıştır.

Honeywell Güvenlik, Almanya tarafından üretilen IQ MultiAccess sistemi ACS-8 serisi paneller ve proximity kart okuyucular kullanılmıştır. Sistemde 10 adet turnike ve 20 adet kapı kontrol edilmektedir. Sistem asansör sistemi ile ofis kiracılarını katlarına yönlendirecek şekilde entegre çalışmaktadır. IQ Multiaccess ve Winmag merkezi yazılımları kullanılmıştır.

CCTV sisteminde genel kullanım alanlarını izlemek üzere 253 adet Sanyo VCC·9685P mini dome kamera, otopark ve peri metre izlemek üzere 39 adet ısıtıcılı kamera muhafazası içinde Sanyo VCC· 4795P gece/gündüz yüksek performanslı kamera ve 4 adet Sanyo VCC·9600P speed dome kamera kullanılmıştır. Kayıt yapmak uzere 720x576 çözünürlükte saniyede 400 kare kayıt yapabilen 20 adet ION Hdr Slrius kayıt cihazı kullanılmıştır. CCTV sistemi ile yangın sistemi entegrasyonu 256x16 ve 64x16 ION Moduler Matrix sistemi ile gerçekleştirilmiştir.

Apartman lobisinden misafirlerin yetkili girişlerini sağlayabilmek için Japon Aiphone lnterkom sistemi kullanılmıştır. Lobide 1 adet merkezi panel ve kamera bulunmaktadir.194 dairenin iç ve dış kısımlarında interkom modülleri kullanılmıştır.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page