top of page

Ufa Mega Ikea

Proje Hakkında 160.640 m2 kapalı alışveriş merkezi alanına sahip bu yapıda IKEA, Auchan Hipermarket, Leroy Merlin gibi ana kiracıların yanında buz pateni pisti, fası food ve restoranlar, çocuk oyun alanı ve 180 maQaza bulunmaktadır. Alt katında 145.000 m2 yarı kapalı ve çevresinde 60.000 m2 açık tasarlanmış çok geniş bir otopark alanına sahiptir.

Işın Kapsamı ve Sistem Detaylan Projenin kapsamında Entegre Bina G0venliQi, Güvenlik Alarm, Kartlı Geçiş ve Erişim, Hemşire ÇaQrı ve Kapalı Devre Kamera Sistemlerini kapsamaktadır. Projede uygulanan CCTV Sistemi ortak alanlar, açık otoparklar ve perimetre güvenliQini saQlamak üzere tasarlanmıştır. Kartlı Geçiş ve Güvenlik Sistemi ortak alanlardan işletme alanlarına girişleri kısıtlamak için tasarlanmıştır. Güvenlik sistemi dahilinde Pır dedektörler ve manyetik kontaklar kullanılmıştır. CCTV sistemi ile Kartlı Geçiş ve Güvenlik Sistemleri izinsiz giriş anında giriş yapılan bölgeyi 2 adet 22" monitörde gösterecek şekilde entegre edilmiştir.

Entegre Bina Güvenlik Sistem Detayı Güvenlik Alarm ve Kartlı Geçiş Sistemleri Winmag merkezi yazılımı ile grafik ekranda görüntülenmektedir.

Güvenllk Alarm Sistem Detayı Honeywell Güvenlik Almanya tarafından üretilen 561·Mb256 Plus güvenlik sistemi merkez paneli kullanılmıştır. işletme alanlarının güvenllQi için SCM-3OOO serisi Pır detektörler ve Detekt-1OOO Cam kır detektörleri kullanılmıştır .

Kartlı Geçiş ve Erişim Sistem Detayı Honeywell Güvenlik Almanya tarafından üretilen IQ MultiAccess sistemi ACS·8 serisi paneller ve proximity kart okuyucular kullanılmıştır. Sistemde 8 adet ACS8 kontrol paneli tarafından 55 adet kapı kontrol edilmiştir. IQ Multiaccess ve Winmag merkezi yazılımları kullanılmıştır.

Kapalı Devre Kamera Sistem Detayı Kapalı Devre Kamera sisteminde genel kullanım alanlarını izlemek üzere 99 adet Sanyo VCC·9785P Mini dome kamera ve 3 adet Sanyo VCC·MC5OOP Speed dome kamera kullanılmıştır. Otoparkları ve perimetreyi izlemek üzere Video tech Hep (·40 santigrat) ısıtıcılı kamera muhafazası içinde 53 adet Sanyo VCC-6695P gece/gündüz yüksek performanslı kamera ve 36 adet PELCO SD427·PG·El·X gece/gündüz speed dome kamera kullanılmıştır. Tüm kameraların kayıtı için 72Ox576 çözünürlüklü saniyede 400 kare kayıt yapabilen 21 adet ION HOR SIRIUS S16 Kayıt cihazı kullanılmıştır. CCTV ile dlQer sistemlerin entegrasyonu ION Digitaı Matrix yazılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Hemşire Çacjrı Sistem Detayı özürlü tuvaletlerinde acil durumlar için hemşire çaQrı sistemi kurulmuştur.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page