top of page

Galeria Cizhova

Rusyanın Voronezh şehir merkezinde 17.850 m2 oturum alanı üzerine inşa edilen bu kompleks B+ sınıfı bir iş merkezi ve alışveriş merkezinden oluşmaktadır. Yaklaşık 100 m yüksekliQindeki 25 katlı iş merkezi şehrin en yüksek binası olup, tüm şehri panoramik olarak görmektedir. 53.700 m2 brüt kiralanabilir alan ve 870 araçlık kapalı otoparkı ile hipermarket, rast food ve restoranlar, sinema, eQlence/spor merkezi ve yaklaşık 200 maQazaya ev sahipliği yapmaktadır.

Projenin kapsamın da Entegre Bina GüvenliQi, Yangın Algılama ve Alarm, Yangın Anons ve Seslendirme, Güvenlik Alarm, Kartlı Geçiş ve Erişim, Kapalı Devre Kamera ve Merkezi Saat sistemlerini kapsamaktadır. Yangın Algılama ve Alarm Sistemi, Shell & Core ve kiralanabilir alanlar dahil olmak üzere Rus normlarına uygun olarak yangını algılamak üzere tasarlanmıştır. Yangın Anons ve Seslendirme Sistemi, Yangın Alarm Sistemi ile entegre olarak yangın anında Shell & Core ve kiralanabilir alanları boşaltmak üzere tasarlanmıştır. Projede uygulanan CCTV Sistemi ortak alanlar ve peri metre güvenliQini saQlamak üzere tasarlanmıştır. Kartlı Geçiş ve Güvenlik Sistemi ortak alanlardan işletme alanlarına girişleri kısıtlamak için tasarlanmıştır. Güvenlik sistemi dahilinde kullanılan ldent Key modülleri kiralanabilir alanların güvenlik sistemlerinin birbirinden baQımsız ve aynı zamanda merkezden izlenebilir olmasını sağlamıştır. CCTV sistemi ile Yangın Algılama Sistemi, dijital matrix kullanımı ile yangın anında yangın çıkan bölgeyi 2 adet 42" monitörde gösterecek şekilde entegre edilmiştir. CCTV sistemi ile Kartlı Geçiş ve Güvenlik sistemleri izinsiz giriş anında giriş yapılan bölgeyi 2 adet 42" monitörde gösterecek şekilde entegre edilmiştir.

Entegre Bina Gilvenllk Sistem Detayı Yangın Algılama ve Alarm, Güvenlik Alarm, Kartlı Geçiş ve Erişim sistemleri Winmag merkezi yazılımı ile grafik ekranda görüntülenmektedir.

Yangın Algılama ve Alarm Slstemlerl Yangın Algılama ve Alarm Sisteminde ortak ve kiralanabilir alanları izlemek için Honeywell Life Safety Austria tarafından üretilen 5 adet Esser 8008 yangın paneli kullanılmıştır. Projede 95 yangın lopu bulunmaktadır. Projede 8950 adet Esser 108 Ouad serisi otomatik adresli akili detektör, 26 adet Fireray 2000 beam detektörü, 300 adet buton ve 400 adet izleme/kontrol modülü kullanılmıştır. Sistemin izlemesi Winmag Merkezi Kontrol yazılımı ile yapılmaktadır .

Yangın Anons ve Seslendirme Slstemlerl Yangın Anons ve Seslendirme sisteminde Honeyweıı Life Safety Austria tarafından üretilen Esser Dijital Seslendirme Sistemi kullanılmıştır. 95 Yangın bölgesi için 18800 watt amplifikatör kullanılmıştır. Sistem dijital olup, bütün bölgeler dijital çıkış modülleri tarafından kontrol edilmektedir. Amfiler ve kontrol modülleri arasında analog XLR kablolar deQil, CA T5 kablolar kullanılmaktadır. Çekirdek bolümler için 600 adet hoparlör kullanılmıştır.

Merkezi Saat Sistem Detayı Moser Baer İsviçre tarafından üretilen ETC 24 Euro time Center kullanılmıştır. Avm genelinde 30 adet analog saat bulunmaktadır.

Güvenlik Alann Sistem Detayı Honeywell Güvenlik Almanya tarafından üretilen 561·Mb256 Plus güvenlik sistemi merkez paneli kullanılmıştır. 327 adet kiralanabilir dükkan güvenliği için 327 adet ldent·key 3 akıllı giriş sistemi kullanılmıştır. İşletme alanlarının güvenliQi için 155 adet SCM-300 serisi Pir detektör ve 15 adet Detekt· 1000 Cam kir detektörü kullanılmıştır.

Kartlı Geçiş ve Erişim Sistem Detayı Honeyweil Güvenlik Almanya tarafından üretilen 10 MultiAccess sistemi ACS-8 serisi paneller ve proximity kart okuyucular kullanılmıştır. Sistemde 40 adet ACS8 kontrol paneli tarafından 232 adet kapı kontrol edilmiştir. 10 Multiaccess ve Winmag merkezi yazılımları kullanılmıştır.

Kapalı Devre Kamera Sistem Detayı Kapalı Devre Kamera sisteminde yüksek görüntü kalitesini saQlamak için Yüksek çözünürlüklü iP kameralar ve Video Encoderler tarafından lp'ye çevrilen yüksek kaliteli analog kameralar kullanılmıştır. Kapalı Devre Kamera sisteminde genel kullanım alanlarını izlemek üzere 30 adet Sanyo VCC·9685P Mini dome kamera, 61 adet Sanyo VCC·HD3100P Full Hd 4MP Vandal Proof Mini dome ip kamera ve 3 adet Sanyo VCC·MC500P Speed dome kamera kullanılmıştır. Otopark izlemek üzere 42 adet Sanyo VCC·5885P renkli kamera ve 15 adet Sanyo VCC·HD2100P Fuil Hd 4MP ip kamera kullanılmıştır. Peri metre izlemek üzere ısıtıcılı kamera muhafazası içinde 38 adet Sanyo VCC· 6695P gece/gündüz yüksek performanslı kamera ve 8 adet Sanyo VCC·HD2100P Full Hd 4MP gece/gündüz ip kamera kullanılmıştır. Analog kameralar lp'ye 34 adet ION Nve 4000 Encoder kullanılarak çevrilmiştir. Kayıtlar Sanyo VA·SW50 Merkezi Yönetim Yazılımı yüklü 9 adet Deli Serverda tutulmaktadır . Her bir server da 24 Tb Raid ünitesi bulunmaktadır. CCTV ile diQer sistemlerin entegrasyonu ION Digital Matrix yazılımı ile gerçekleştirilmiştir.


Tanıtılan Yazılar
Daha sonra tekrar deneyin
Yayınlanan yazıları burada göreceksiniz.
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page